Boka
 
BHA BetaPeel Skin Wellness of Sweden

BetaPeel – För dig med oren, oljig eller acne benägen hud

Beta Peel

Salicylic Acid Salicylsyra är en BHA-syra (Beta Hydroxid Acids). BetaPeel är en självneutraliserad och kraftfull BHA peel. BHA är väldigt effektivt på rätt typ av indikationer och ger mycket fina resultat vid ett kurförlopp. Syran löser upp bindningarna mellan hudens celler så att cellerna släpper från ytan och man får en exfolierande effekt. Salicylsyra är även fettlöslig och motverkar effektivt pormaskar och inflammationer i huden, exempelvis vid acne, djupare orenheter och oljig hud.

Därför förbereder man huden inför en kemisk peel

Det finns alltid vissa risker med alla typer av avancerade hudvårdsbehandlingar och så är även i fallet med kemisk peel. Kemisk peel som utförs på salong av aukt. hudterapeuter är oftast en mycket säker procedur. I sällsynta fall händer det dock att en infektion eller ärrbildning utvecklas efter en kemisk peel.

I samband med att man utför behandling på salong görs alltid en anamnes (sjukdomshistoria) så att aukt. hudterapeuten får förståelse för om det föreligger kontraindikation. Det är alltid en risk att behandla personer som historisk har tendens till ovanliga förändringar i huden vid skada, te.x pigmentförändringar eller keloider (överväxt av ärrvävnad).  Även  P-piller, graviditet, eller genetik av brunaktig missfärgning i ansiktet ökar möjligheten att utveckla onormal pigmentering. Lider man av munsår ska man alltid berätta detta för sin behandlare för att minska risken för eventuell reaktivering.

Salicylsyra

 

BetaPeel ImageSkincare

Beta Peel ImageSkincare

Att tänka på vid en Beta Peel

För att uppnå bästa resultat vid en Beta Peel ska du undvika följande en vecka före behandling:

De närmaste sju dagarna efter en BetaPeel kommer huden att gå igenom en förnyelseprocess. Det yttersta lagret av hudceller kommer att stötas bort. Detta kan medföra en synlig peeling. Fjällningen startar oftast andra till tredje dagen efter behandlingen och varar vanligtvis tre till fyra dagar. Ibland tar det en dryg vecka. Du kan också uppleva stramhet och lite klåda under denna tid.

Kemisk peel har flera goda egenskaper

Vid kemisk peel påverkas även fibroblasterna så att kollagennybildningen triggas och det bildas också mer glykosaminoglykaner, det vill säga grundsubstansen i huden som håller vatten. Hyaluronsyra är en sådan och den kan binda extremt mycket vatten. Detta kommer att leda till en fräschare och hälsosammare yta.

Du kan boka en ansiktsbehandlingar med olika typer av kemiska peelingar hos oss på Skin Wellness of Sweden här.

Följ oss på social medier

Instagram

© 2019 Skin Wellness of Sweden