Boka

Vaxbehandling

Boka behandling

Resultat efter en behandling

En vaxning håller vanligtvis 4-6 veckor. När hårstråna börjar växa ut efter en vaxning är de mycket mjukare än utväxten efter t.ex. rakning. Har man vaxat en längre period och inte rakar emellanåt brukar hårväxten minska något för de flesta.

Råd om vaxning i ansiktet

Vi rekommenderar en återhållsam inställning till vaxning i ansikte likväl som till plockning och trådning. Hårborttagning med dessa metoder bör undvikas i största möjliga mån i ansiktet. De ska inte utföras slentrianmässigt. Man kan få hjälp med korrigering av t.ex. brynen med pincett, du kan boka korrigering av brynen här. Tänk på att alltid följa de rekommendationer som gäller för tiden efter en behandling.

Tips inför din behandling

För att huden inte ska skadas vid behandlingen bör man inte smörja, sola, bada eller peela huden precis innan. Man bör inte heller raka håret mellan vaxningarna. När man kommer in för en vaxning bör håret på ben, armar och rygg vara ca 4-5 mm långt. Vid vaxning av bikinilinje, haka, överläpp samt armhåla (axill) kan utväxten vara max 5 mm.

Steg för steg så går en professionell vaxbehandling till

Skin Wellness of Sweden utför professionella behandlingar i Malmö, Västra Hamnen. Här ser du vår guide om hur vi utför en professionell vaxbehandling.

Steg 1

Vid vaxning i armhåla (axill) bör håret vara 5 mm långt. Om håret är för långt trimmas håret med sax. Sedan gör man rent med ett antiseptiska preparat.

Trimning av håret för att få rätt längd inför en vaxbehandling i armhålan (axill).

Trimning av håret för att få rätt längd inför en vaxbehandling i armhålan (axill). © Skin Wellness of Sweden

Steg 2

För att skydda huden och för att ingen hud ska följa med när man dra av vaxstripsen kan man applicera kroppspuder.

Applicerar av kroppspuder för att skydda huden inför en vaxbehandling.

Applicerar av kroppspuder för att skydda huden inför en vaxbehandling. © Skin Wellness of Sweden

Steg 3

Nu ska vaxet appliceras och det är viktig att man jobbar i hårets riktning och att man sträcker huden ordentligt.

Vaxet påförs i hårets riktning.

Vaxet påförs i hårets riktning. © Skin Wellness of Sweden

Steg 4

Nu ska håren dras av och man masserar in vaxstripsen i vaxet. Det är viktigt att fortsätta sträcka huden. Vaxstripsen dras sedan av mot hårets växtriktning.

Vaxstripsen masseras in och dras av.

Vaxstripsen masseras in och dras av. © Skin Wellness of Sweden

Steg 5

Huden kan bli lite röd och svullen efter en vaxning. Därför är det viktigt att applicera ett lugnande och antiseptiska preparat direkt efter behandlingenen. Detta gör vår hudterapeuten. Sedan är det viktigt att du följer de råd och tips som du får av vår hudterapeut.

Efter en vaxbehandling appliceras alltid ett antiseptiska preparat.

Efter en vaxbehandling appliceras alltid ett antiseptiska preparat. © Skin Wellness of Sweden

Så minskar du risken för biverkningar

Biverkningar kan vara hårsäcksinflammationer och inväxta hår. För att minska risken för detta ska du inte sola eller använda parfym på det vaxade området på 48 timmar efter behandlingen.

Tänk också på att inte ta på området med fingrarna, då det finns mycket bakterier på våra fingrar. Detta är pga att hårsäckarna är öppna och huden väldigt känslig för beröring och smuts. Det kan uppstå inflammation i hårsäckarna.

Du ska inte heller utsätta huden för uv-exponering, simbassäng, bastu eller hårt åtsittande kläder två dagar efter behandlingen. På 3-4 fjärde dagen rekommendera vi att du peelar och smörjer in huden. Vi rekommendera en exfolierade bodypeel som innehåller AHA och återfuktande bodylotion som skyddar och ger näring till huden.

Just nu har vi ett lyxigt erbjudande på en kombinationsbehandling där du får en bodylotion från Exuviance värde 329 kr. Kombinationsbehandlingen omfattar pedikyr med lackning och vaxning hela ben. Du kan läsa mer om detta erbjudande här.

SHR CIDESCO Sveriges Fotterapeuter

© 2018 Skin Wellness of Sweden