Boka

Ansiktsbehandlingar

Boka behandling

Om våra ansiktsbehandlingar – Image Skincare

I våra ansiktsbehandlingar jobbar vi med Image Skincare ett avancerat hudvårdssystem som erbjuder de senaste teknologierna inom modern hudvård. Image Skincare erbjuder ett brett urval av Kemiska Ipeels i kombination med Enhancers. Detta gör att vi här på kliniken kan bygga upp behandlingen efter din unika hudtyp och din huds tillstånd. Den boostande kombinationen av exfolierande substanser (kemisk peel) och koncentrerade molekyler (enhancers) syftar till att accelerera resultaten.

Vad är Ipeel?

Ipeel är kemisk peeling som verkar genom exfoliering av de yttre hudlagren. Typ av kemiska substans som används är t.ex. Alpha Hydroxy syror, Beta Hydroxy syror och Trichloroacetic syror.

Vad är Enhancer?

En Enhancer är en lösning av koncentrerade molekyler som används för att förstärka och individ anpassa behandlingen. De möjliggör en otroligt innovativa behandlingsprocess och skapar möjligheter för alla hudtyper samt hudproblem. Typ av koncentrat som kan användas är t.ex. Hyaluronic Acid, Retinol, och Kojic Acid.

Resultat man kan uppnå med avancerad hudvård

Vi jobbar med Ipeel från Image Skincare

Ipeel Image Skincare

 

Hudproblem – tips och råd om hudvård

Akne, oren och fet hud

Man har fet hy om huden blir blank och glansig inom några timmar efter att man tvättat huden. Fet hud kan ha mer eller mindre akne och orenheter. Akne och orenheter kan vara varaktiga och konstanta eller uppkomma t.ex. vid menstruation eller vid stress. Akne kan visa sig i form av papler och pustlar (finnar) och eller  svarta eller vita komedoner (pormaskar). Akne kan också förekomma på ryggen och på bröstet. Rengöringsprodukter och ansiktsvatten måste väljas med omsorg så att man inte irriterar eller torkar ut huden. Vid kraftig eller djupliggande inflammation bör man kontakta en hudläkare för ytterligare behandling.

Pigmentfläckar, ojämn hudton melasma eller åldersfläckar

Huden är hyperpigmenterad eller ojämn i tonen om ansikte, bröst, axlar eller händer har områden som är missfärgade och fläckiga.

Huden är hyperpigmenterad eller ojämn i tonen om ansikte, bröst, axlar eller händer har områden som är missfärgade och fläckiga.

Huden är hyperpigmenterad eller ojämn i tonen om ansikte, bröst, axlar eller händer har områden som är missfärgade och fläckiga. © Skin Wellness of Sweden

Pigmentfläckar kallas solfläckar, åldersfläckar är synliga tecken på åldrande. Hudtonen kan också bli ojämn efter graviditet eller som resultat av hormonbehandling har som p-piller. Detta kallas då melasma. Många fall av melasma och hyperpigmenteringar kan förbättras med tiden vid regelbunden användning av topikal hudbelkning och exfoliering (peeling). Vissa fall av hyperpigmenteringar sker i djupare hudlager och kräver att en hudläkare föreskriver ytterligare behandling. Alla pigmentproblem som behandlas kräver att man undviker solen och eller använder preparat med hög solskyddsfaktor för att behandlingen ska ha effekt.

Åldrad, skadad, rynkig och glåmig hud

Nästan alla synliga tecken på åldrande beror på att huden under lång tid varit utsatt för sol.

Skador på huden som orsakats av sol syns i form av rynkor, pigmentförändringar och ytliga kärl.

Skador på huden som orsakats av sol syns i form av rynkor, pigmentförändringar och ytliga kärl. © Skin Wellness of Sweden

Skador på huden som orsakats av sol, rökning och kalla väder syns i form av rynkor, pigmenteringar, ytliga kärl samt matt och livlös hud. Ansiktsbehandlingar med kemisk peel tillsammans med daglig användning av avancerade hudvårdsprodukter har visat sig motverka utveckling av ålderstecken i huden.  Regelbundna behandlingar med kemisk peel förbättra också hudens klarhet och hjälper till att ge nytt liv åt matt, livlös hy. Produkter med bredspektrigt solskydd är viktiga för att förebygga ett förtida åldrande av huden.

Följ oss på social medier

Instagram

© 2019 Skin Wellness of Sweden