Boka

Cosmelan pigmentbehandlingar

Boka behandling

Cosmelan pigmentbehandlingar även för mörk hy

Behandling av pigmentering och melasma, även för mörkare hudtyper. För att uppnå resultat krävs det att man använder de egenvårdsprodukter som ingår i behandlingsmetoden samt att man använder solskyddsfaktor 50 vid vistelse i solen under hela behandlingsförloppet.

Så går en Cosmelan behandling till

Behandlingen inleds med rengöring och avfettning av huden. Därefter läggs en mask med Cosmelan. Masken ligger kvar på huden mellan 8 och 12 timmar, beroende vilken hudton du har. Alltså behåller du masken på tills du kommer hem, och sköljer av med kallt vatten efter tiden du fått. Därefter måste du använda medföljande produkter i minst 6 månader.

Down Time efter Cosmelan1

Notera; Detta är endast en guide utifrån ett medeltal av behandlingar, du kanske kommer att uppleva din Down Time annorlunda. Tänk på att du inte kan återgå till arbete eller ha normal aktivitet efter första behandlingen. Räkna med mellan 8-12 timmar med mask. Tänk på att din hud kommer att genomgå fjällning under HELA behandlingsförloppet och det kan vara mer eller mindre fjällning detta är väldigt individuell och beror på hudens utgångsläge.

Fas 1; ca första till andra dagen

De första 48 timmarna uppstår det en rodnad i huden som kan liknas med den rodnad som kan uppstå när man vistats för länge i sol utan skydd. Om huden är mycket känslig, kan man uppleva klåda, det kan även bildas mindre blåsor och en viss uppstramning av huden kan förekomma. Dessa besvär lindras lämpligt med Mesoestetic® Hydra-vital factor K vid behov.

Fas 2; ca andra till tredje dagen

Huden kan börja flagna, detta förekomma på alla hudtyper. I sådant fall är det lämpligt att applicera Mesoestetic® Hydra-vital faktor K kräm, och upprepa behandlingen varannan timme på dagen då fjällningen är som mest intensiv.

Fas 3; ca tredje till fjärde dagen

Efter den tredje eller fjärde dag börjar pigmentet att blekna. Men huden fjällar fortfarande. Fjällande kan vara under hela behandlingsförloppet.

Hemma behandling med Cosmelan 2

Den andra fasen av behandling består av applicering av Cosmelan® 2.
Detta gör du hemma och enligt följande plan:

Notera; att huden kommer att vara lite röd och fjällande under hela fasen.

Följ oss på social medier

Instagram

© 2018 Skin Wellness of Sweden