Boka

Dermapen™ Microneedling

Boka behandling

Om Dermapen microneedling

Nyhet, vi uppgradera till Dermapen4 – läs hela artikeln här…

Dermapen-microneedling är en kraftfull behandling för reducering och förbättring av pigment, fina linjer, slapp hud, acne, acneärr & förstorade porer. Behandlingen aktiverar hudens egen produktion av kollagen och man får fram fina och långvariga resultat. Fraktionering med Dermapen kan jämföras med effekten av fraktionerad laser, dock med mycket mindre biverkningar och kortare återhämtningstid.

Vad händer vid en Dermapen behandling?

Det som sker vid en microneedling kan enkelt beskrivas som en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålning = fraktionering. Varje nålstick penetrerar kapillärer i huden som frisläpper trombocyter. Det sker även en kortslutning i cellerna som stimulerar stamcellerna i en omkrets om 1-2 millimeter kring varje nålstick att aktivera en läkningsprocess i den fraktionerade huden.
De närmaste timmarna efter en behandling fylls området av fibroblaster som börjar forma ny hudmatrix. Den revitaliserade processen pågår sedan i 4-6 veckor. Dermapen™ är en exklusiv behandling och givetvis ska en egenvårdsrutin till för att bibehålla och skydda den nya hudmatrixen. Sammansättning av egenvårdsrutinen sker i samråd med Aukt. hudterapeut.

Synliga resultat vid en Dermapen behandling

Man kan förvänta sig synliga resultat i form av en förbättrad hudstruktur till följd av att hudmatrixen förtätas. Detta påverkar även fina linjer och pigmentfläckar som i vissa fall helt kan försvinna. Det sker en avsevärd förbättring av ärr. Fraktioneringen ger uppstramning, förminskning av poröppningar, reducering av pormaskar och utrensning av milier.
De första synliga resultaten kommer efter 4-6 veckor. Varaktiga resultat kommer att ske efter 4-8 behandlingar. Full effekt uppnås efter 6-12 månader. För att underhålla och skydda resultatet bör man göra 1-2 underhållsbehandlingar per år samt använda egenvårdsprodukter.

Minskning av pigmentfläckar och fina linjer efter en Dermapen-microneedling behandling.

Minskning av pigmentfläckar och fina linjer efter en Dermapen-microneedling behandling.

Reducering av ärr, acneärr, förstorade poröppningar, milier och pormaskar efter en Dermapen-microneedling behandling.

Reducering av acne, acneärr, förstorade poröppningar, milier och pormaskar efter en Dermapen-microneedling behandling.

Uppstramning och förbättring av hudstruktur, fina linjer och slapp hud efter en Dermapen-microneedling behandling.

Uppstramning och förbättring av hudstruktur, fina linjer och slapp hud efter en Dermapen-microneedling behandling.

Att tänka på vid en Dermapen behandling

NOTERA Efter Botox och fillers ska det ha gått två veckor innan DermapenTM behandling. Under de första 7 dagarna ska särskilda produkter användas.

Innan en behandling påbörjas görs en personlig konsultation och hälsodeklaration tillsammans med en av våra Aukt. hudterapeuter. Vi går igenom dina behov och önskningar. Utifrån fördelar och risker med en Dermapen™ behandling på just din hud sätter vi tillsammans upp en behandlingsplan.

I regel krävs 6 behandlingar under loppet av 6-12 månader. För att ytterligare förstärka resultaten kan kombinationsbehandlingar ” Addon” tillämpas. Detta kommer din hudterapeut att diskutera med dig vid själva konsultationen.
Att påbörja en Dermapen™ kur är en exklusiv behandling och givetvis ska en egenvårdsrutin till för att bibehålla och skydda den nya hudmatrixen. Dessa rutiner utformar din hudterapeut så att de passar din hud och ditt behandlingsförlopp.

 

Så går en Dermapen behandling till

Då microneedling innebär en penetration av huden så ska behandlingsrutinen omfattas av kliniska protokoll och utföras av utbildad personal. Inkluderat i dessa rutiner är sterila engångsartiklar, medicinskt klassade nålar och ett handhavande med fokus på sterilitet och hygien.

Själva behandlingen ska utföras korrekt, vid vissa hudtillstånd vill man uppnå så kallad ”Pin Point Bleeding” och vid andra inte. Själva nålnigen kan upplevas obehagligt. Det uppstår rodnad och en viss svullnad i direkt anslutning till behandlingen. Detta lägger sig i regel efter två dagar men kan i vissa fall även ta upp till fyra dagar.

Med en god kännedom om tillväxtfaktorer kan man i direkt anslutning till behandlingen tillämpa olika typer av preparat och terapier så som mesoterapi, vitamincocktails och cryoterapi. Att tillämpa en kombination fördjupar och intensifierar resultaten. Dessa kombinationer appliceras i förhållande till tilltänkt resultat och rådande kondition på huden.

Tillämpning av kliniska protokoll inför en Dermapen-microneedling behandling. Skin Wellness of Sweden i Malmö, Västra Hamnen.

Tillämpning av kliniska protokoll inför en Dermapen-microneedling behandling. Skin Wellness of Sweden i Malmö, Västra Hamnen.

Dermapen-microneedlig, vid fraktionering av huden uppstår rodnad och så kallad pin point bleeding. Behandlingen utförs av Skin Wellness of Sweden i Malmö, Västra Hamnen.

Dermapen-microneedling, vid fraktionering av huden uppstår rodnad och så kallad pin point bleeding. Behandlingen utförs av Skin Wellness of Sweden i Malmö, Västra Hamnen.

Applicering av Hyla Active ™ 3D skulpterad Mask efter en Dermapen-micronnedling behandling. Masken har en återfuktande, närande och skyddande verkan efter fraktioneringen av huden. Skin Wellness of Sweden i Malmö, Västra Hamnen.

Hur ser man ut efter en Dermapen behandling

Det uppstår rodnad och en viss svullnad i direkt anslutning till behandlingen. Detta lägger sig i regel efter 2-4 dagar men kan i vissa fall även ta upp till 6 dagar. Man kan generellt återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen men;

De första dagarna efter behandlingen är huden extra känslig, man kan uppleva att man blir torr, fjällig och i vissa fall får man små knottror. Detta är beroende på vilka kombinationsbehandlingar man fått. Man ska inte pilla eller gnida utan låta huden få återhämta sig i sin egen takt.

Huden innan en Dermapen-microneedlign behandling. Behandling ska utföras hos Skin Wellness of Sweden i Malmö, Västra Hamnen.

Huden innan en Dermapen-microneedling behandling. Behandling ska utföras hos Skin Wellness of Sweden i Malmö, Västra Hamnen.

Huden direkt efter en Dermapen-microneedlign behandling. Tydlig rodnad och svullnad. Behandling har utföras av Skin Wellness of Sweden i Malmö, Västra Hamnen.

Huden direkt efter en Dermapen-microneedling behandling. Tydlig rodnad och svullnad. Behandling har utföras av Skin Wellness of Sweden i Malmö, Västra Hamnen.

Huden 10 minuter efter en Dermapen-microneedlign behandling. Tydlig rodnad och svullnad. Behandling har utföras av Skin Wellness of Sweden i Malmö, Västra Hamnen.

Huden 10 minuter efter en Dermapen-microneedling behandling. Tydlig rodnad och svullnad. Behandling har utföras av Skin Wellness of Sweden i Malmö, Västra Hamnen.

Huden 4 dagar efter en Dermapen-microneedlign behandling. Tydlig lyster, utstrålning och fin utjämning av ojämn hudton. Behandling har utföras av Skin Wellness of Sweden i Malmö, Västra Hamnen.

Huden 4 dagar efter en Dermapen-microneedling behandling. Tydlig lyster, utstrålning och fin utjämning av ojämn hudton. Behandling har utförts av Skin Wellness of Sweden i Malmö, Västra Hamnen.

Följ oss på social medier

Instagram

© 2019 Skin Wellness of Sweden