Boka

Hårborttagning IPL

Boka behandling

Hårborttagning med  IPL

IPL tar bort oönskad hårväxt med hjälp av intensivt pulserande ljus (IPL). Ljuset förstör hårsäcken så att inget nytt hår kan växa fram i den behandlande hårfollikeln. Behandling med IPL är snabb, säker och ger hårreducering efter ett fåtal behandlingar. Behandlingen kan utföras både i ansiktet och på kroppen.

Det pulserande ljuset förstör hundratals hårsäckar på mindre än en sekund, ljuset absorberas av pigmentet i hårstrået och hårsäcken och omvandlas till värme. Proteinet i de hårstrån och hårsäckar som befinner sig i den aktiva, anagena, fasen av växtcykeln förstörs. Därmed kan inte nytt hår bildas där igen.

Konsultation inför en IPL behandling

Viktigt att tänka på när du kommer på en konsultation är att håren syns så att dessa kan bedömas. Vi vill kunna se hårets färg, typ och växttäthet. Du kan boka konsultation här. Du är även välkommen att ringa till kliniken på 0703 77 33 30.

Innan vi på Skin Wellness of Sweden kan utföra en IPL behandling görs alltid en inledande konsultation. Här lägger vi tillsammans med dig upp en behandlingsplan som visar hur många behandlingar du sannolikt kommer att behöva och ett kostnadsförslag. Vi börjar alltid med att gå igenom de ytor du vill behandla och hur du ska sköta din hud både före, mellan och efter behandlingen. Vid konsultationen genomför vi även en test puls på området för att ser eventuella reaktioner.

Vad ska man tänka på innan en IPL behandling

Vilka hår kan behandlas med IPL

De flesta hår- och hudtyper går att behandla, men generellt sett gäller att ju mörkare hår och ljusare hy, desto snabbare och bättre resultat. Håret måste alltid innehålla melanin (pigmentet som ger hårstrået dess färg) för att behandlingen ska vara effektiv. Därmed fungerar inte metoden på gråa och vita (väldigt ljusa hårstrån). Även rött hår kan vara svårt att behandla då det innehåller mindre pigment. I dagsläget är det bara diatermi och vaxning som fungerar på gråa och vita strån.

Behandlingen har också sämre effekt på mycket tunna, fjuniga hår (vellushår) som man ofta har i ansiktet. IPL behandling har inga begränsningar vad gäller behandlingsområde, utan fungerar lika bra i ansiktet som på kroppen. Vid kraftig hårväxt som till exempel skäggväxt kan det dock krävas fler behandlingar.

Hur många IPL behandlingar behövs

Det är väldigt svårt att säga hur många behandlingar som behövs för ett bra resultat. Det är många faktorer som spelar in och vi kan bara ge riktlinjer. I allmänhet behövs ca 6-8 behandlingar för att få bort all hårväxt. Man ska även veta att i vissa fall inte kan man inte få bort allt hår. Utan istället blir håren glesar, tunnar, ljusare och växer långsammare.

Man gör behandling var 8-12 vecka och detta beror på att hårstrået måste befinna sig i anagen fas (tillväxtfasen) för att påverkas. Ca 20% av håren är i växande fas och detta växlas i cykler med några månaders intervall. Resultaten håller inte hela livet. Utsätts du för en svårare livskris, stress, sjukdom där du behandlas med potenta mediciner kan detta stimulerar igång hårväxten. Därför rekommenderar vi att man underhållsbehandlar sina resultat efter ca 5-8 år. Detta är dock väldig individuellt när man bör göra underhållsbehandlingar.

Hur känns en IPL behandling

Behandling med IPL brukar kännas som en ilning längs varje hårstrå detta kan upplevas som smärta. Efter behandlingen kan i vissa fall en lätt rodnad uppstå men som försvinner inom några timmar. Behandlingstiden varierar, en armhåla tar cirka 10 minuter att behandla och ett ben tar upp till en timme.

Vi behandlar med Powerlite® IPL

Med mer än 15 års erfarenhet är Powerlite® ett av de varumärken som funnits längst på den svenska marknaden. Deras kundnöjdhet har gjort dem till marknadsledande inom tekniken IPL (Intensivt Pulsat Ljus) i Sverige och i Japan, som är världens näst största skönhetsmarknad.

Nedanstående bilder visar exempel på resultat av hårborttagning med Powerlite IPL.

Powerlite® IPL maskiner är CE-märkta, FDA-godkända, Medicinskt Certifierade och medicinskt CE-märkta enligt MDD93/42/EEC.

Powerlite certificates

Följ oss på social medier

Instagram

© 2019 Skin Wellness of Sweden