Boka

Hudföryngring IPL

Boka behandling

Hudföryngring med IPL

På Skin Wellness of Sweden utför vi hudföryngring med IPL teknologi. IPL står för Intense Pulsed Light och är ett högintensivt ljus som dras till pigment bl.a. i åldersfläckar och till synliga blodkärl. Ljuset reparerar effektivt skadad hud och bromsar effekterna av hudens åldrande inifrån.

Vi ger IPL behandling för:

Resultat efter en IPL behandling, acne benägen hud

För bäst möjliga resultat vid en IPL behandling på acne är det viktigt att förbereda huden med noga utvalda hudvårdsprodukter och kosttillskott. På bilderna kan man se hur fina resultat man kan uppnå efter bara en IPL behandling. Resultaten kommer att förbättras ytterligare under behandlingsförloppet.

IPL behandling acne före bild

IPL behandling acne, efter en behandling

© Skin Wellness of Sweden. Före och efter bilderna är tagna av Skin Wellness of Sweden under ett behandlingsförlopp med IPL.

Konsultation inför en IPL behandling

Innan vi kan utföra en IPL behandling görs alltid en inledande konsultation. Här lägger vi tillsammans med dig upp en behandlingsplan som visar hur många behandlingar du sannolikt kommer att behöva och ett kostnadsförslag. Du kan boka konsultation här. Du är även välkommen att ringa till kliniken på 0703 77 33 30.

Hur går en IPL behandlingen till?

Vi vill att du som kund ska bli nöjd med din IPL behandling hos oss. Realistiska förväntningar inför en behandling med IPL är viktigt för att nå ett bra resultat. Vi är därför noga med att hjälp dig förbereda din hud inför en behandling med IPL.

Alla kan inte behandlas med IPL, om huden är av en mörkare hudtyp, solbränd eller en hud med brun-utan-sol. Därför gör vi alltid en konsultation där vi bedömer om behandlingen fungerar för just dig, din hudtyp och hudtillstånd.

För att skydda huden mot den värmeutveckling som skapas när de intensiva ljuspulserna passerar huden appliceras en svalkande gel på behandlingsområdet. Ljuset kan då skonsamt passera det yttersta hudlagret. Det pulserande ljuset absorberas av kärl, pigment och vätska i huden vilket leder till att kärlen drar ihop sig och att pigmenten bleknar samtidigt som kollagenproduktionen stimuleras i de mer djupliggande hudlagren.

Hur många IPL behandlingar behövs

I regel krävs en serie IPL behandlingar för att uppnå önskat resultat. Man kan göra en behandling för att få en fin uppfräschning av huden. Men för att få maximalt resultat rekommenderar vi upprepade behandlingar med 3-4 veckors mellan rum, upp till 4 gånger. Du kommer att se en förbättring efter varje behandling och kan själv avgöra när du är nöjd med ditt resultat. Vid all typ av IPL behandling kommer du att behöva göra 1-2 underhållsbehandlingar efter ca 12 månader för att bevara de fina resultaten.

Av erfarenhet vet vi på Skin Wellness of Sweden om att man kan få ytterliga långvariga resultat om man kombinerar olika behandlingstekniker med varandra. Vi har sett att olika terapier förstärker och kompletterar varandra väldigt fint. Vilka kombinationer och hur behandlingsplanen ska se ut för just din hud kommer vi att diskutera vid din konsultation.

Efter en IPL behandling

Efter behandlingen kan huden få en lätt rodnad och kännas varm. Huden är nu känslig för uv-exponering i 4 veckor efter din IPL behandling och du ska använda SPF 50. Det är även viktigt att följa din hudterapeuts råd om eftervård för att uppnår bästa resultat.

Pigment – Ljuset absorberas av melaninet i pigmenteringen och omvandlas till värmeenergi, vilket i sin tur förstör pigmenteringen. Omgivande hud skadas ej. Direkt efter en IPL behandling mot pigment kan pigmentfläckarna bli mörkare för att sedan försvinna eller blekna markant. Exempel på pigmentfläckar som går att behandla är; solskadad hud med pigmentfläckar, ålderspigmentfläckar och bruna solfläckar i ansiktet.

Kärl – Ytliga blodkärl behandlas genom att hemaglobinet absorberar ljuset. Blodet koagulerar vid 60-65°C vilket gör att blodkärlet koagulerar och kollapsar. Redan efter en IPL behandling kommer du se de ytliga blodkärlen minska och dra ihop sig. IPL minskar skonsamt och effektivt ytliga blodkärl på bl.a. näsa, kinder och dekolletage. Man kan även få fina resultat på rosacea och acne, har du dock en väldigt aktiv hudåkomma bör du dock först få behandling hos din hudläkare innan du genomgår en IPL behandling.

Hudföryngring – eller så kallad Photorejuvenation med IPL verkar genom att det sker nybildningen av hudens kollagen som är den bindväv som gör huden ungdomligt fyllig och elastisk. Ju äldre vi blir och ju mer solljus vår hud har exponerats för desto mindre kollagen har vi i huden. Genom nybildning av kollagenet återfår huden på ett snabbt och enkelt sätt elasticiteten och ger en föryngrande effekt på mogen och åldrad hud.

Vi behandlar med Powerlite® IPL

Med mer än 15 års erfarenhet är Powerlite® ett av de varumärken som funnits längst på den svenska marknaden. Deras kundnöjdhet har gjort dem till marknadsledande inom tekniken IPL (Intensivt Pulsat Ljus) i Sverige och i Japan, som är världens näst största skönhetsmarknad.

Nedanstående bilder visar exempel på resultat av hudförbättring med Powerlite IPL.

Följ oss på social medier

Instagram

© 2019 Skin Wellness of Sweden