Boka

Hudvård med Exuviance

Boka behandling

Hudvård med Exuviance

Exuviance är ett avancerat hudvårdssystem som utvecklats med medicinsk bakgrund. Deras behandlingar och produkter är framtagna för att underlätta hudens naturliga exfolieringsprocess, stimulera cellförnyelsen och återfukta på djupet. Resultatet blir en hud med ett vackrare, yngre och sundare utseende. Regelbundna behandlingar, tillsammans med daglig användning av hudvårdsprodukter, förbättrar oregelbundenheter i huden som t.ex. fina linjer och rynkor, ojämn pigmentering och torrhet samt minskar uppkomsten av acne.

Vad är avancerad hudvård

Med avancerad hudvård avses i regel hudvårdsprodukter som innehåller vetenskapligt dokumenterade aktiva substanser så som AHA-syror, retinol, vitaminer och antioxidanter.

Vi är Exuviance Authorized Professional, Skin Wellness of Sweden i Malmö, Västra Hamnen.

Vi är Exuviance Authorized Professional, Skin Wellness of Sweden i Malmö, Västra Hamnen.

NOTERA: Köp dina Exuvianceprodukter hos en auktoriserad Exuvianceåterförsäljare och du kan vara trygg med att du får en kvalitetsprodukt – som passar just din hud och dina behov. Leta efter symbolen ”ExuvianceAuthorizedProfessional” hos återförsäljaren, så vet du att du får en äkta vara. Se också till att det finns en etikett på produkten med kontaktuppgifter till ansvarig EU-importör dit du kan vända dig vid frågor!

Hudproblem – tips och råd om hudvård

Akne, oren och fet hud

Man har fet hy om huden blir blank och glansig inom några timmar efter att man tvättat huden. Fet hud kan ha mer eller mindre akne och orenheter.

Akne kan visa sig i form av papler och pustlar = finnar) och eller svarta eller vita komedoner = pormaskar.

Akne kan visa sig i form av papler och pustlar = finnar) och eller svarta eller vita komedoner = pormaskar. © Skin Wellness of Sweden

Akne och orenheter kan vara varaktiga och konstanta eller uppkomma t.ex. vid menstruation eller vid stress. Akne kan visa sig i form av papler och pustlar (finnar) och eller  svarta eller vita komedoner (pormaskar). Akne kan ocskå förekomma på ryggen och på bröstet. Rengöringsprodukter och ansiktsvatten måste väljas med omsorg så att man inte irriterar eller torkar ut huden. Vid kraftig eller djupliggande inflammation bör man kontakta en hudläkare för ytterligare behandling.

Pigmentfläckar, ojämn hudton melasma eller åldersfläckar

Huden är hyperpigmenterad eller ojämn i tonen om ansikte, bröst, axlar eller händer har områden som är missfärgade och fläckiga.

Huden är hyperpigmenterad eller ojämn i tonen om ansikte, bröst, axlar eller händer har områden som är missfärgade och fläckiga.

Huden är hyperpigmenterad eller ojämn i tonen om ansikte, bröst, axlar eller händer har områden som är missfärgade och fläckiga. © Skin Wellness of Sweden

Pigmentfläckar kallas solfläckar, åldersfläckar är synliga tecken på åldrande. Hudtonen kan också bli ojämn efter graviditet eller som resultat av hormonbehandling har som p-piller. Detta kallas då melasma. Många fall av melasma och hyperpigmenteringar kan förbättras med tiden vid regelbunden användning av topikal hudbelkning och exfoliering (peeling). Vissa fall av hyperpigmenteringar sker i djupare hudlager och kräver att en hudläkare föreskriver ytterligare behandling. Alla pigmentproblem som behandlas kräver att man undviker solen och eller använder preparat med hög solskyddsfaktor för att behandlingen ska ha effekt.

Åldrad, skadad, rynkig och glåmig hud

Nästan alla synliga tecken på åldrande beror på att huden under lång tid varit utsatt för sol.

Skador på huden som orsakats av sol syns i form av rynkor, pigmentförändringar och ytliga kärl.

Skador på huden som orsakats av sol syns i form av rynkor, pigmentförändringar och ytliga kärl. © Skin Wellness of Sweden

Skador på huden som orsakats av sol, rökning och kalla väder syns i form av rynkor, pigmenteringar, ytliga kärl samt matt och livlös hud. AHA och PHA tillsammans med daglig användning av hög solskyddsfaktor har visat sig motverka fler talet av de synliga teckninen på åldrar hud. Upprepad användning gör huden mjuk och bidrar till att fina linjer och rynkor syns mindre.

AHA förbättra också hudens klarhet och hjälper till att ge nytt liv åt matt, livlös hy. Produkter med bredspektrigt solskydd är viktiga för att förebygga ett förtida åldrarnde av huden.

Följ oss på social medier

Instagram

© 2018 Skin Wellness of Sweden