Boka

Kemisk peeling & ampull

Boka behandling

Om kemisk peeling

Kemisk peeling i kombination med ampuller är hudkosmetiska behandlingar som syftar till att accelerera hudförnyelse genom applicering av kemoexfolierande substanser. En kemisk peeling verkar genom eliminering av de yttre hudlagren och verkar på olika djup i huden och i dess lager. Typ av kemisk substans som används är Alpha Hydroxy syror, Beta Hydroxy syror och Trichloroacetic syror.

Tre huvudsakliga syften med användning av kemisk peeling är;

Mål med användning av kemisk peeling

Vi jobbar med mesopeel från mesoestetic©

 Mesopeel från mesoestetic.

Mesopeel från mesoestetic.

mesopeel Glycolic acid

Glykolsyra har en hög penetration genom huden, passar alla hudtyper.

mesopeel Lactic acid

Mjölksyra är en väl tolererad peel som återfuktar huden. Anpassad för känslig, torr, tunn hud utan lyster. Rekommenderas särskilt till halsen och décolletage där huden kan vara extra känslig.

mesopeel Salicylic Acid

Salicylsyra har en kraftfull keratolytisk och sebum reglerande effekt. Passar för fet och aknebenägen och/eller seboroisk hud. Rekommenderas även vid behandling kroppen så som t.ex. överarmar, rygg, knän och armbågar.

mesopeel Mandelic Acid

Mandelsyra är mild och har en progressiv penetration. Passar för tjock, fet, seborroisk hud och/eller med ojämn pigmentering.

mesopeel TCA

Trichloroaceticacid (TCA) är en självneutraliserande peel som har en progressiv penetration. Rekommenderas vid åldrad hud, moderat solskadad hud, ytliga och medeldjupa rynkor, matt hud som saknar lyster, pigmenterade lesioner, ytliga acneärr och comedo acne.

mesopeel Melanostop

Melanostop består av en sammansättning av azelaicacid 20%, resorcinol 10%, phyticacid 6%. Melanostop har en depigmenterande effekt och används vid ojämn pigmentering, hyperpigmentering och solskadad hud. Även lämpad för hyperpigmenterade områden på kroppen.

mesopeel Melanoplus

Melanoplus består av en sammansättning av TCA 20%, kojicacid 4%, ferulicacid 1%, bexaretinylcomplex. Melanoplus är en självneutraliserande, depigmenterande peel för lokal användning. Lämplig för användning i ansikte, hals, décolletage, händer och kropp.

Kliniskt fall, behandling av pigmentering, 3 behandlingar med mesopeel melanoplus.

mesopeel Modified Jessner

Jessner består av en sammansättning av salicylic acid 14%, lactic acid 14%, citric acid 8%. Jessner har ett brett användningsområde så som mörka fläckar, ojämn hudton och åldrad hud. Ideell som förberedande peel innan applikation av mesopeel TCA.

mesopeel Piruvex

Piruvex är en sammansättning av pyruvic acid 40% och lactic acid 10%. Piruvex är en djupverkande peel med påverkan på papillära dermis. Används vid moderat-åldrar till åldrad hud. Lämplig för hud som redan har förberetts med ytliga peels.

 

Sterilla ampuller – koncentrerade aktiva substanser

Ampuller x.prof och c.prof är en omfattande serie av sterila koncentrerade aktiva substanser. Dessa kombineras med kemisk peeling och anpassas efter de individuella dermala behoven.

Ampuller x.prof och c.prof är en omfattande serie av sterila

Ampuller x.prof och c.prof är en omfattande serie av sterila koncentrerade aktiva substanser.

 

Cosmelan pigmentbehandlingar även för mörk hy

Behandling av pigmentering och melasma, även för mörkare hudtyper. För att uppnå resultat krävs det att man använder de egenvårdsprodukter som ingår i behandlingsmetoden samt att man använder solskyddsfaktor 50 vid vistelse i solen under hela behandlingsförloppet.

Så går en Cosmelan behandling till

Behandlingen inleds med rengöring och avfettning av huden. Därefter läggs en mask med Cosmelan. Masken ligger kvar på huden mellan 8 och 12 timmar, beroende vilken hudton du har. Alltså behåller du masken på tills du kommer hem, och sköljer av med kallt vatten efter tiden du fått. Därefter måste du använda medföljande produkter i minst 6 månader.

Down Time efter Cosmelan1

Notera; Detta är endast en guide utifrån ett medeltal av behandlingar, du kanske kommer att uppleva din Down Time annorlunda. Tänk på att du inte kan återgå till arbete eller ha normal aktivitet efter första behandlingen. Räkna med mellan 8-12 timmar med mask. Tänk på att din hud kommer att genomgå fjällning under HELA behandlingsförloppet och det kan vara mer eller mindre fjällning detta är väldigt individuell och beror på hudens utgångsläge.

Fas 1; ca första till andra dagen

De första 48 timmarna uppstår det en rodnad i huden som kan liknas med den rodnad som kan uppstå när man vistats för länge i sol utan skydd. Om huden är mycket känslig, kan man uppleva klåda, det kan även bildas mindre blåsor och en viss uppstramning av huden kan förekomma. Dessa besvär lindras lämpligt med Mesoestetic® Hydra-vital factor K vid behov.

Fas 2; ca andra till tredje dagen

Huden kan börja flagna, detta förekomma på alla hudtyper. I sådant fall är det lämpligt att applicera Mesoestetic® Hydra-vital faktor K kräm, och upprepa behandlingen varannan timme på dagen då fjällningen är som mest intensiv.

Fas 3; ca tredje till fjärde dagen

Efter den tredje eller fjärde dag börjar pigmentet att blekna. Men huden fjällar fortfarande. Fjällande kan vara under hela behandlingsförloppet.

Hemma behandling med Cosmelan 2

Den andra fasen av behandling består av applicering av Cosmelan® 2.
Detta gör du hemma och enligt följande plan:

Notera; att huden kommer att vara lite röd och fjällande under hela fasen.

Följ oss på social medier

Instagram

© 2018 Skin Wellness of Sweden